Hoppezak gevelrenovatie
renovatie & nieuwbouw

Werkzaamheden

 

 

Oud voegwerk verwijderen

Hoppezak gevelrenovatie is de specialist als het gaat om het verwijderen van bestaand voegwerk. Met de modernste technieken worden oude voegen verwijderd doormiddel van hakken/slijpen. Dit is afhankelijk van de hardheid en de breedte van de voeg. De oude voeg moet altijd verwijderd worden tot aan het bestaande metselspecie om een goede optimale hechting te krijgen.

 

Gevelreiniging 

Hoppezak gevelrenovatie  is de specialist als het gaat om het reinigen van stenen gevels/muren van woningen, kantoren, bedrijfgebouwen e.d.

Voor lichte vervuilingen reinigen wij met een hoge drukspuit (0-250 bar). Voor zwaardere vervuiling gebruiken wij het Torbo vochtstraalsysteem . Uw muren/gevels worden weer als nieuw, de steen krijgt zijn oorspronkelijke kleur weer terug.

Met dit reinigingssysteem kunnen wij de juiste druk om iedere vervuiling te verwijderen van elke stenen en betonnen ondergrond traploos instellen. Op die manier verkrijgen we het beste resultaat. Hierdoor is schade aan de ondergrond uitgesloten. Ook de stofoverlast wordt met deze reinigingsmethode gereduceerd tot 90% minder stof in vergelijking met andere methodes. Elke zandkorrel (olivine) is namelijk omhuld met een druppel water voordat de straal norzle uitkomt.

 

Voegwerk

Hoppezak gevelrenovatie is de specialist als het gaat om het zetten van nieuw voegwerk. Of het nu gaat om borstelvoeg, gladde voeg, verdiepte voeg of traditionele voegen zoals snijwerk of zelfs gekleurde voegen.

                                                                                                                                        

Reparatie metselwerken

 

Ook kapotte stenen vervangen in gevels of reparatie van scheuren behoort tot onze specialiteiten. Voor het verwijderen van kapotte stenen gebruiken we de modernste technieken om omliggende stenen niet te beschadigen. De stenen die we gebruiken om terug te metselen moeten zoveel als mogelijk de bestaande steensoort benaderen.                                                                                                                                        

 

Gevel impregneren

Wanneer uw gevel gereinigd moet worden en voorzien is van lichte / gele metselstenen adviseren we uw gevel te impregneren/hydrofoberen. Impregneren is het waterdicht en vuilafstotend maken van betonnen muren en gevels. Gelet op de ondergrond dient deze schoon te zijn en moet er geen schade aan voeg of metselwerk zijn. Alleen met een schone ondergrond krijgt het impregneermiddel genoeg indringdiepte en dit is goed voor het behoud van uw gevel.

Bij het impregneren/hydrofoberen wordt een kleurloze vloeistof op de stenen/betonnen ondergrond aangebracht. Dit geschiedt dmv de vloeimethode onder lage druk. Zo wordt er 0,7 t/m 1,2 liter per vierkante meter aangebracht. De vloeistof zorgt na droging voor een vochtwerende onzichtbare maar ademende filmlaag. Het vocht van de regenneerslag loopt buiten de geimpregneerde gevels/muren af, terwijl leefvocht er in dampvorm nog uit kan.

Dit waterwerende effect vertraagd nieuwe vervuiling en de aanhechting van algen en mossen. Met impregneren/hydrofoberen bereikt u zeker een hogere isolatiewaarde van uw muren. Het einde van intrekkend vocht en een hogere mate van bescherming tegen vorstschade door indringend vocht wat uitzet door bevriezing.                                                                                                                               


 


 

 
 
 
Opbellen
E-mail